Mai multe banci americane nu le permit clientilor lor sa retraga bani de la bancomatele din Romania, se arata intr-un articol din cotidianul american ''LA Times''. De cele mai multe ori, clientii nici macar nu sunt informati in acest sens.

Insa, cand suna la banca sa intrebe de ce le-a fost blocat cardul, li se explica faptul ca Romania figureaza pe lista tarilor unde riscul tranzactiilor frauduloase este mare si ca blocarea cardului sau interzicerea efectuarii unei operatiuni este un mod de protejare a clientului, se arata in articolul citat.

In general, este vorba despre banci americane mici - precum Patelco Credit Union din San Francisco, First Hope Bank din New Jersey sau Alabama Credit Union.

Club ''select''

Alaturi de Romania, cele mai frecvente nume pe lista tarilor cu grad mare de risc unde operatiunile risca sa fie blocate sunt Anglia, Grecia, Africa de Sud sau Japonia. Tipurile de operatiuni blocate si tarile ''sub interdictie'' difera de la banca la banca.

''Bancomatele sunt, in general, o solutie pentru dilema turistilor: cum sa obtina cash intr-o tara straina. Accesibilitatea, impreuna cu comisioanele mici a facut ca bancomatele sa reprezinte cea mai usoara si cea mai sigura metoda de a face rost de numerar in strainatate. Pana acum.

Fraudele cu carduri de debit au facut ca bancomatele sa nu mai fie sigure penrtru clienti. Spre deosebire de cardurile de credit, in cazul carora sunt blocate doar anumite operatiuni suspecte, in cazul cardurilor de debit, blocarea se face la nivel de tara'', se arata in articolul ''LA Times''.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei