Biroul Permanent Central al liberalilor a decis, luni, retragerea sprijinului politic pentru Mona Musca, urmand, ca in luna septembrie, in cadrul Delegatiei Permanente sa se ia in discutie excluderea acesteia din PNL.

Liberalii nu au mai asteptat verdictul CNSAS in ceea ce priveste colaborarea deputatului Mona Musca cu securitatea.

“Nu vrem sa diminuam meritele sale in campania electorala si impactul public pe care ea l-a avut” dar “PNL trebuie sa sanctioneze orice forma de complicitate cu fosta securitate”, a explicat decizia BPC al PNL, purtatorul de cuvant al partidului, Varujan Vosganian.

El a explicat ca Mona Musca este de acum, deputat independent.

“Pentru ca partidul trebuie sa-si pastreze credibilitatea, de aceea am facut acest gest. Chiar daca e vorba de colegi cu care am luptat politic impreuna”, a adaugat purtatorul de cuvant al PNL.

"Noua ne este suficient faptul ca exista un angajament, faptul ca exista un nume conspirativ, si mai ales, atitudinea pe care astazi, in 2006, d-na Mona Musca o are”, a declarat Crin Antonescu important sustinator al sanctionarii deputatului liberal.

"PNL a dovedit ca este un partid antisecurist si anticomunist”, a adaugat acesta.

Biroul Permanent Central al PNL a decis, totodata, luni, ca va fi retras spirijinul politic si sa vor fi excluse din partid “toate persoanele care se vor dovedi au semnat un angajament cu fosta securitate”, a anuntat, intr-o conferinta de presa, Varujan Vosganian.

Liberalul Marius Oprea a cerut PNL, in Biroul Permanent, sa sustina introducerea in ordonanta care se afla in dezbatere la Parlament, prin care se modifica Legea CNSAS, a unui nou articol referitor la publicarea numelor tuturor ofiterilor de securitate , care au lucrat in aceasta institutie intre 1948-1989.

"Exceptie fac doar aceia asupra carora serviciile de informatii sustin, cu probe in fata CNSAS, ca deconspirarea lor ar afecta siguranta nationala a Romaniei", a spus consilierul premierului, intr-o conferinta de presa.

Propunerea urmeaza sa fie discutata in Alianta si in Coallitie.