Pe dublul invingator al Red Bull Romaniacs si victorios la Dakar 2005, francezul Cyril Despres, l-au invins durerile la mina dreapta. Cel mai complex raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, si-a dovedit deja ferocitatea, principalul favorit, motociclistul francez Cyril Despres, cistigatorul primelor doua editii ale acestui concurs, dar si al Raliului Dakar 2005, fiind nevoit sa abandoneze.

Dificultatea traseului pentru etapa Sinaia-Sibiu l-a solicitat foarte mult, iar acest aspect, conjugat cu unele probleme pe care le-a avut in urma cu citeva saptamini (un accident grav din care a scapat cu rani usoare, dar in care cel mai bun prieten al sau si-a pierdut viata), l-a determinat sa nu mai continue cursa.

„Mina dreapta ma frigea atunci cind o tineam pe ghidon si nu am mai putut continua din cauza durerilor. O sa mai ramin la competitie, pentru ca am tras mult de niste colegi, printre care si Giovani Sala, sa vina la acest concurs si nu pot sa ii las dupa doar o zi“, a declarat campionul din Hexagon, care va ramine in Romania pina la sfirsitul raliului.

Ranit de creanga

Tot din cauza duritatii traseului, un alt concurent la clasa destinata profesionistilor, germanul Gunnar Petersen, a decis sa se retraga din concurs, el declarind: „Este prea mult pentru mine, nu am cum sa fac fata“.

Intre Sinaia si Sibiu, pe parcursul etapei a doua, ochelarii de protectie ai americanului Andy Grider au fost strapunsi de o creanga, care apoi i-a intrat in ochiul sting, rupindu-i corneea.

In urma retragerii lui Despres, etapa a fost cistigata de italianul Giovani Sala, care l-a devansat cu 17 minute pe francezul Gau Michel si cu 38 de minute pe sud-africanul Darryl Curtis. La general, conduce insa Michel, urmat la doar trei minute de Sala.

Citeste articolul complet in Cotidianul