Procurorul general adjunct Gabriela Ghita a respins plangerea facuta de fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, in dosarul schimbului de terenuri dintre Gigi Becali si MApN. Astfel, dosarul a fost retrimis procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a instrumenta acest caz.

Victor Babiuc inaintase o plangere catre fostul procuror general Ilie Botos, impotriva rezolutiei date de procurorul Dan Voinea, seful Sectiei Parchetelor Militare, care a decis redeschiderea dosarului schimbului de terenuri dintre Gigi Becali si MApN si declinarea acestuia in favoarea procurorilor anticoruptie.

Prin rezolutia sa, Dan Voinea arata ca anchetele in dosarele cu un prejudiciu mai mare de un milion de euro sunt de competenta procurorilor anticoruptie.

Procurorul Dan Voinea a redeschis, in luna mai 2006, dosarul schimbului de terenuri dintre finantatorul Stelei, Gigi Becali, si MApN, dupa ce procurorul Silviu Boeru decisese, in luna martie a acestui an, sa claseze scandalul prin scoaterea de sub urmarire penala (SUP) a celor 11 persoane cercetate in cauza.

In dosarul schimbului de terenuri, Gigi Becali era acuzat de complicitate la abuz in serviciu, abuz pe care l-ar fi savarsit fostul ministru PD al Apararii Victor Babiuc, cativa generali de armata si primarul din Stefanestii de Jos - Stefan Rababoc.

Generalii amintiti sunt acuzati ca l-au ajutat pe Gigi Becali sa schimbe, in anii 1995-1997, un teren din comuna Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) cu unul similar ca dimensiuni, dar mult mai scump, situat in comuna Voluntari (Ilfov), una dintre cele mai scumpe zone din marginea Capitalei.

La vremea respectiva, generalii si-au motivat decizia prin intentia de a construi in Stefanesti o locatie militara importanta, care, de fapt, n-a fost ridicata niciodata.Victor Babiuc, ministru al Apararii in timpul guvernarii CDR, ar fi vinovat ca a promovat in CSAT discutarea si aprobarea acestui schimb de terenuri.

Citeste articolul complet in Gandul