Ferita de claxoane si praf, la umbra copacilor din parcul Tineretului si in bazaitul tantarilor de pe langa lac, s-a ivit o noua Cafenea a Actorilor. Sora mai veche, vecina cu Teatrul National, este celebra pentru cel putin trei lucruri: locatia ultra-centrala, convivii de pe vremuri ce poposeau direct de pe scena, de unde numele, si serviciul foarte prost. In schimb, cea noua mosteneste in primul rand... decorul.

Langa un teren de fotbal pentru tinerii din cartier, chiar pe malul lacului, se pot zari mesele si bancutele de lemn cu care ne-am obisnuit in centru. Imprastiate in trei sectoare dintre care unul pe un fel de ponton cu scena in capat, au pana in opt locuri. Capacitatea totala a cafenelei pare de 350 de locuri. Terasa asteapta clienti intre 10:00 si 02:00.

Intr-o seara de miercuri am gasit la Cafeneaua fara actori (fiindca e greu de crezut ca actorii au urmat brandul) majoritatea meselor ocupate, asa ca am ales o masa spre lac, nu departe de scena, printre singurele libere atunci. Cum vara soarele e inca pe cer la 19:00-20:00, clientii stau la barfa de dupa serviciu cu o bere in fata. Pauza! O formatie canta live. Solistul e Paur de la Antract.

Basii sunt la maximum si pe o raza de o suta de metri de la scena risti sa surzesti sau sa faci indigestie, pentru ca pizza aluneca sacadat pe esofag. Singurul lucru bun apropo de urcarea formatiei pe scena pe lumina, cand lumea mananca si discuta, este ca melodiile sunt hituri internationale.

In fiecare miercuri si vineri sunt concerte, iar in restul saptamanii te asteapta karaoke sau un DJ care pune muzica de dans.

Locul pastreaza si meniul din centru: poti alege o bere, cea mai ieftina este 6 lei, sau o apa minerala la 0,5 l, ce costa 3,5 lei. Mancarea este foarte buna si, desi preturile sunt putin piperate, o salata costa 11,5 lei si o pizza aproximativ 17 lei, se compenseaza prin cantitate: de obicei doua persoane reusesc sa dea gata o portie.

Cafeneaua este deschisa recent, de la un chelner grabit am aflat ca de o luna-doua primesc clienti, dar sufera deja de servicii proaste in stadiu incipient. Daca ploua, de exemplu, si vreti sa va mutati la adapost cu tot cu bauturi si mancare, sa nu va asteptati sa va sara in ajutor angajatii: vor sta si ei la adapost, in timp ce va trageti mesele in graba.

Asta i s-a intamplat unei cunostinte care nu se grabeste sa se intoarca la Cafenea.

O plimbare in parc si o bautura cu pai langa lac, la numai o aruncatura de bat din balcon, noul local e o comoara pentru persoanele care locuiesc in zona. Daca insa vii de departe, lasi masina pe la Sala Polivalenta si apoi sari gardul, mai gandeste-te o data: sunt locuri mai placute in care sa-ti petreci seara.

Rezervari si informatii la 0724 147 432.