Procurorii o verifica pe Elena Dumitrescu, sef al Directiei Generale a Finantelor Externe din cadrul Ministerului Finantelor, dupa ce au aflat ca a dat o mina de ajutor“ in urgentarea licitatiei echipamentelor medicale pentru reteaua sistemului penitenciar, cistigata de o firma din Elvetia.

Retinut in tara

Totodata, magistratii Tribunalului Bucuresti i-au prelungit doctorului Serban Bradisteanu interdictia de a parasi tara, cu inca 30 de zile. Aparatorul medicului a motivat absenta medicului de ieri prin faptul ca, de doua luni, acesta s-a internat de mai multe ori in spital.

Avocatul mai afirma ca Bradisteanu este la a treia viza turistica pentru Statele Unite si ca interventia chirurgicala la care trebuie sa fie supus nu poate fi realizata in tara. Procurorii nu sint de acord insa ca Bradisteanu sa paraseasca Romania.

Pe linga conturile sale deschise la mai multe banci din Elvetia si din Austria, care au fost blocate, anchetatorii au instituit sechestru pe mai multe proprietati ale medicului Bradisteanu, aflate in Bucuresti.

Potrivit surselor citate, medicul este acuzat ca ar fi primit o mita de peste patru milioane de euro de la o firma austriaco-elvetiana care distribuie produse medicale, in schimbul banilor acesta facilitindu-i companiei cistigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciare din Romania, in perioada 2001-2002.

Averi de miliarde

Dupa licitatie, averea lui Serban Bradisteanu, presedintele comisiei de licitatie, a sporit spectaculos. Mai exact, in declaratia sa de avere din 2004, depusa la Senatul Romaniei, apare o casa de locuit cu o suprafata de 780 de metri patrati in zona Bulevardului Kiseleff, achizitionata in 2002.

In acelasi an, a mai dobindit si jumatate de casa de vacanta, iar in 2003 are in proprietate o masina marca Volkswagen. Indemnizatia sa de senator varia in jurul sumei de o mie de euro pe luna, la care se adauga si salariul de medic primar sef de sectie, adica aproape 600 de euro.

Pina in 2001, Bradisteanu avea deja in garaj un Mercedes fabricat in 1938, unul in 1994, un Porsche Boxter din 1999, dar si o motocicleta Harley Davidson, fabricata in acelasi an.

Citeste articolul complet in Cotidianul