Alianta D.A. si presedintele Traian Basescu continua sa conduca in preferintele bucurestenilor, rezulta dintr-un sondaj de opinie realizat de Centrul de Studiere a Opiniei Publice (CSOP), realizat in luna iulie.

Circa 52 la suta dintre locuitorii Capitalei declara ca au multa sau foarte multa incredere in presedintele Traian Basescu, in timp ce in acest top al increderii urmeaza Mona Musca (care atrage 45% din voturile bucurestenilor) si Adriean Videanu (43%).

Senatorul PSD Sorin Oprescu (35%), consilierul prezidential Theodor Stolojan (31%) si premierul Calin Popescu-Tariceanu (30%) se situeaza pe locurile urmatoare in topul increderii bucurestenilor.

De mentionat ca sondajul a fost realizat inainte de recunoasterea publica a Monei Musca a faptului ca a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea.

Alianta D.A. conduce in preferintele electoratului bucurestean, obtinind 40,8 % din intentiile de vot, urmata de PSD (10,3%) si PRM (4,8%).

Daca se iau in calcul doar persoanele care au declarat o intentie de vot, Alianta PNL-PD obtine un scor de 64,7%, urmata de PSD (16,4%), PRM (7,6%), PNG (7,2%), PC (1,6%) si UDMR (0,1%).

Sondajul a fost realizat in perioada 10-19 iulie pe un esantion de 1.134 de persoane in varsta de peste 18 ani. Marja de eroare este de plus/minus 2,8%.