Deputatul PIN Lavinia Sandru a declarat, diminica la o conferinta de presa, ca senatorul Corneliu Vadim Tudor a colaborat cu Securitatea. "Vadim Tudor este un produs al sistemului comunisto-securit!" a precizat Sandru, care a explicat ca a facut aceste afirmatii pentru ca detine un document ce este inclus intr-un dosar pe care Vadim il are la CNSAS.

"Presedintele PRM este o persoana foarte influenta in politica, fiind liderul unui partid parlamentar si vicepresedintele Senatului", a subliniat Lavinia Sandru.

"Nimeni nu a avut curajul sa il atace pe Vadim Tudor" - a mai spus Lavinia Sandru. Ea a mai afirmat ca, inainte de a face dezvaluirile despre Vadim, a verificat documentul pe care isi bazeaza acuzatiile, explicand ca a procedat in acelasi mod si in cazul Mona Musca.

Sandru a prezentat presei un raport intocmit de seful directiei intai a Securitatii, generalul maior Bordea Aron, care vorbeste despre o intalnire cu Corneliu Vadim Tudor si cu un pictor din acea perioada, Mihai Bandac, din documente reiesiind ca "Vadim nu a facut altceva decat politie politica".

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, Corneliu Vadim Tudor a precizat ca acest document exista, insa este un fals. In opinia sa, nici generalul Bordea Aron (despre care Sandru spune ca este autorul raportului) nu recunoaste veridicitatea acestui document. "Eu am dosar de urmarire operativa dupa ce am refuzat colaborarea in 1977" - a adaugat Vadim Tudor. "Maine o voi da in judecata pe Lavinia Sandru!" - a anuntat presedintele PRM.