Filialele bucurestene ale partidelor politice isi pot cumpara sediile la preturile la care s-au vandut casele nationalizate.

La ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), s-a aprobat vanzarea spatiilor care se afla in proprietate privata a municipiului Bucuresti, destinate sediilor partidelor politice si organizatiilor minoritatilor nationale care sunt reprezentate in Parlamentul Romaniei. Acestea se vor vinde la pretul de inventar reactualizat cu rata inflatiei.

Surse din cadrul municipalitatii ne-au declarat ca majoritatea sediilor de sector ale partidelor politice sunt amplasate in cladiri vechi si au valoarea de inventar de cateva sute de mii de lei.

In schimb, locatiile aflate la parterul blocurilor noi au o valoare de inventar care se apropie de pretul pietei, iar cumparatorul poate plati cateva sute de euro pe metrul patrat.

Astfel de sedii au PRM si PSD in ansamblul Marasesti.

In aceasta zona, PRM are un spatiu de 43 de metri patrati aflat in curs de amenajare, iar PSD ocupa o suprafata de 176,9 metri patrati.

In schimb, sediile filialelor de partid amplasate in constructii vechi se vor vinde cu cateva milioane de lei, intrucat valoarea de inventar este foarte mica, de citeva sute de mii de lei, iar din pretul reactualizat cu rata inflatiei se va scadea si uzura constructiei.

Diferentele mari dintre imobilele relativ nou construite si cele care au o vechime mai mare rezulta din faptul ca, in cazul celor din urma, valorile de inventar nu se mai reactualizeaza.

Printre sediile de partide aflate in imobile vechi si care pot fi cumparate pe nimic se numara cele ale PSD si PNL din strada Fildesului, numerele 1 si 2. La primul numar, PNL ocupa un spatiu de 183,64 metri patrati, iar la numarul 1, PSD are 195 de metri patrati. La fel are si PD in Calea Victoriei 103-105, pe strada Anastasie Simu nr.

6, unde ocupa o suprafata de 235 metri patrati, pe Lascar Catargi nr. 23 sediul are o suprafata de 119 metri patrati sau pe strada General Berthelot, unde organizatia de femei isi desfasoara activitatea in 372 de metri patrati.

Integral in Gandul