Echipa nationala a Romaniei va intalni in aceasta seara, la Constanta, reprezentativa Bulgariei, in primul meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2008. Partida va incepe la ora 21.00 si va fi transmisa in direct de TVR 1.

Tricolorii iau startul intr-o noua campanie de calificare. A patra din anul 2000, de cand nu am mai simtit gustul dulce al unei prezente la un turneu final. Dupa trei calificari ratate, tricolorii promit ca de data aceasta vor castiga razboiul cu frustrarea si traditia nefasta a ultimilor sase ani.

Primul obstacol in calea selectionatei lui Piturca il reprezinta Bulgaria, principala contracandidata a Romaniei la locul doi in grupa, care asigura prezenta directa la Europene. Acest fapt face ca partida cu vecinii de la sud de Dunare sa aduca mai mult decat o rivalitate istorica. Este un prim examen care trebuie neaparat castigat pentru a pastra intacte sansele de calificare.

"Este un meci crucial", "Vrem neaparat trei puncte!", "Trebuie sa incepem cu dreptul", au fost cuvintele repetate obsesiv de selectionerul Piturca si de jucatorii sai. Nici bulgarii nu s-au lasat mai prejos, Stoicikov fiind convins ca romanii pot fi batuti la ei acasa. Inaintea meciului din aceasta seara, selectionata noastra s-a confruntat cu ghinioane si accidentari.

Lista indisponibililor a fost deschisa de stelistul Dorin Goian, care nici nu a Echipa nationala a Romaniei va intalni in aceasta seara, la Constanta, reprezentativa Bulgariei, in primul meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2008. Partida va incepe la ora 21.00 si va fi transmisa in direct de TVR 1.mai fost convocat, dupa ce s-a lovit in partida cu Standard Liege.

Ultima etapa din Liga 1 a lasat selectionata si fara rapidistul Mugurel Buga, accidentat in jocul cu UTA. A urmat un alt stelist, Sorin Paraschiv, care a facut intindere si a sarit din schema. La acestea s-a adaugat necazul lui Dorinel Munteanu, caruia un deces in familie i-a compromis sansa de a juca impotriva bulgarilor.

Piturca va merge in partida din aceasta seara pe mana stranierilor, doar stelistul Nicolae Dica reprezentand campionatul intern. Daca Romania va invinge, tricolorii ar putea capata un ascendent moral in fata bulgarilor, care in anii ‘90 au fost "nasii" romanilor.