Surpriza mare, joi noaptea, cind Martina Hingis, favorita numarul 8, a fost depasita foarte usor de Virginie Razzano, cu scorul de 6-2, 6-4. In runda a treia, tenismana din Hexagon o va intilni pe Kaia Kanepi din Estonia.

Martina Hingis, cotata cu a opta sansa la cistigarea titlului, a fost singura jucatoare din Top 10 care a parasit competitia in urma meciurilor disputate joi noapte. Ea s-a oprit in turul secund, acolo unde a fost invinsa foarte lejer de fran- tuzoaica Virginie Razzano, cu scorul de 6-2, 6-4, in urma uneia dintre cele mai frustrante dispute din cariera sa.

Elvetianca a dat vina pe oboseala acumulata la meciul jucat cu o zi inainte impotriva chinezoaicei, Suai Peng, cind a trebuit sa intoarca rezultatul de la 1-0, cistigind in final cu scorul de 4-6, 6-1, 6-3.

Jucatoarea din Hexagon, ocupanta a pozitiei 112 in clasamentul mondial, a izbutit sa elimine, astfel, una dintre marile favorite, dupa doar 64 de minute de joc, in conditiile in care nu trecuse niciodata in cariera de turul al treilea la nici unul dintre cele patru Grand Slam-uri.

Hingis, autoare a unei reveniri spectaculoase in acest sezon, s-a mai impus la Flushing Meadows tocmai acum sapte ani, avind pe atunci 19 ani. Mai mult, cartea sa de vizita la turneul de la New York este impresionanta: a mai jucat doua alte finale si nu a pierdut niciodata inainte de optimi. "Nu numai ca ea a lovit mingea foarte bine, ba mai mult, eu am jucat foarte slab.

Am fost extenuata din punct de vedere psihic. Pur si simplu nu a fost ziua mea", a declarat Martina dupa meci. Urmatoarea adversara a frantuzoaicei, turul al treilea, este Kaia Kanep din Estonia, jucatoare venita din calificari.

CIFRELE MECIULUI

RAZZANO HINGIS

Procentaj la primul serviciu 68% 52%

Asi 1 1

Procentaj pct. primul serviciu 64% 58%

Procentaje pct. al doilea serviciu 41% 32%

Duble greseli 2 2

Mingi de break convertite 6 din 6 3 din 6

TOTAL PUNCTE 55 44

Autor: Adina Blaj

Publicat pe www.spt.ro Sambata, 2 Septembrie 2006, aparut in ziarul Sport Total Numarul 391.