Romania a condus cu 2-0 din minutul 53 (goluri marcate de Rosu si Marica), controla jocul si victoria parea foarte aproape. Au fost insa suficiente doar doua minute de neatentie si bulgarii au reusit egalarea prin dubla lui Martin Petrov ('82, '83). Romania pierde doua puncte mari in batalia pentru Euro 2008.

Daca Piturca a fost inspirat in alegerea primului 11, schimbarile s-au dovedit a fi dezastruase, Maftei gafand decisiv la a doua reusita a bulgarilor. Acelasi Maftei a pasat total gresit si doar interventia de exceptie a lui Cristi Chivu a impiedicat un al treilea gol al bulgarilor si implicit un dezastru total pentru Romania.

Nici Razvan Cocis (introdus in repriza secunda) nu s-a descurcat mai bine, el facand un fault inutil la marginea careului, iar Petrov a inscris din lovitura libera pentru 2-1.

Evolutii mai slabe au avut si Cosmin Contra, depasit usor de mai multe ori de Petrov, inclusiv la faza golului doi al bulgarilor, si Bogdan Lobont care a luat un gol parabil din lovitura libera si a avut mai multe interventii nesigure.

Farina, decizii controversate

Arbitrul partidei, Farina, a luat cel putin doua decizii extrem de controversate. Nu a acordat un penalty clar pentru Romania dupa o interventie in careu asupra lui Mutu.

A acordat lovitura libera pentru bulgari la o saritura la cap a lui Cocis, lovitura libera din care a inscris M Petrov.

Nationalele de fotbal ale Romaniei si Bulgariei s-au intalnit pana acum de 36 de ori, "tricolorii" obtinand 21 de victorii, fata de numai 9 ale bulgarilor, in vreme ce alte 6 meciuri s-au incheiat la egalitate. Golaverajul este net favorabil romanilor, cu 75-51.

Rezultate din grupa G, grupa Romaniei

In celelate meciuri ale grupei noastre, Belarus a terminat la egalitate cu Albania 2-2, iar Olanda a invins cu 1-0 la Luxemburg.

Din grupa G mai fac parte Olanda, Luxemburg, Slovenia, Albania si Belarus.

Declaratii:

Victor Piturca: Stiam si la 2-0 ca meciul nu este castigat. Nu sunt dezamagit de nici un jucator. Ne asteapta meciuri grele, toate echipele grupei avand valoare.

Stoicikov: "Jucatorii mei au dat dovada de caracter. Vreau sa ma felicit pentru schimbarile facute si cred ca Bulgaria a fost mai buna astazi. Sunt dezamagit ca Bojinov nu a marcat in final, pentru am fi castigat", a fost declaratia halucinanta de la conferinta de presa a antrenorului bulgar.

Laurentiu Rosu. Nu credeam ca la 2-0 mai puteam pierde victoria. In aceste conditii o victorie in Albania devine obligatorie.

Cristi Chivu: Bulgarii au blocat fundasii cu doua varfuri si au stopat astfel constructia noastra, lucru pe care nu l-au facut in prima repriza. Dupa cum s-au desfasurat lucrurile pe teren nu credeam ca Bulgaria poate lua vreun punct.

Mircea Sandu: E pacat pentru ca am dominat jocul si puteam sa castigam. Bulgarii nu meritau nici un punct astazi. Laurentiu Rosu este un castig cert pentru nationala.

Gabi Balint: Bulgarii n-au aratat nimic astazi. Practic le-am facut cadou un punct.

Dan Lazarescu, specialist arbitraj: A fost un arbitraj smecheresc al lui Farina.

Presa bulgara despre meciul de la Constanta

Daca presa bulgara a recunoscut ca echipa lor a obtinut un egal norocos, Stoicikov a continuat sa fie arogant declarand ca Bulgaria a fost mai buna.

''Martin cel Mare'', titreaza Topsport, care adauga ca apararea bulgara a comis erori, dar Martin Petrov a evitat esecul in final.

''Am supravietuit in Romania: 2-2'', este titlul lui Meridian Match, citat de Onlinesport. ''Am avut noroc: 2-2 in Romania'' este cel al lui ''7dni sport'', care adauga ca Stoicikov a facut o mare greseala jucand cu Peev si Yankovic.

rezultatele preliminariilor pentru CE

Grupa A

Serbia 1-0 Azerbaijan

Polonia 1-3 Finlanda

Grupa B

Scotia 6-0 Insulele Feroe

Georgia 0-3 Franta

Italia 1-1 Lituania

Grupa C

Malta 2-5 Bosnia

Ungaria 1-4 Norvegia

Moldova 0-1 Grecia

Grupa D

Slovacia 6-1 Cipru

Cehia 2-1 Tara Galilor

Germania 1-0 Irlanda

Grupa E

Anglia 5-0 Andorra

Estonia 0-1 Israel

Grupa F

Irlanda de Nord 0-3 Islanda

Letonia 0-1 Suedia

Spania 2-0 Liechtenstein

Grupa G

Belarus 2-2 Albania

Romania 2-2 Bulgaria

Luxemburg 0-1 Olanda