Parlamentarii social-democrati asteapta acordul lui Mircea Geoana pentru a-si desemna un contracandidat pentru Mitrea.

In grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor s-a constituit o larga coalitie anti-Mitrea.

Din ea fac parte parlamentarii fideli lui Adrian Nastase, deputatii TSD din jurul lui Victor Ponta si gruparea fostilor prefecti PSD care isi datoreaza fotoliile lui Octav Cozmanca, neimpacatul adversar al lui Miron Mitrea.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, in acest plan au fost implicati si cei doi lideri ai grupurilor de deputati si senatori, Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc. Ultimul era si el inclus in operatiunea de maturare.

Daca Geoana va fi de acord, planul ar putea fi pus in practica astazi, cand se va decide cine va reprezenta PSD in conducerea Camerei. Coalitia anti-Mitrea va propune propriii sai candidati atat pentru functia de vicepresedinte al Camerei, pe care in prezent o ocupa secretarul general al PSD, cat si pentru cele de secretar si chestor, iar deputatii social-democrati vor decide prin vot secret.

Semnalul pe care urmareste sa-l dea maturarea lui Mitrea din pozitia de vicepresedinte al Camerei va fi acela ca nu mai este dorit la varful partidului. Ulterior, daca Mitrea nu va renunta si la pozitia de secretar general al PSD, la viitorul Congres ar urma sa se aplice aceeasi stratagema, iar Victor Ponta sa fie probabil contracandidatul.

Integral in EVZ