Starea analistului politic Silviu Brucan este in continuare critica, iar seara de luni a adus complicatii. Conform medicilor de la Spitalul Universitar, putin dupa ora 19.00, rinichii si plamanii analistului au avut o sincopa de cateva zeci de minute. Brucan se afla la sectia de terapie intensiva pentru ca are nevoie de sustinerea aparatelor.

Inca de la orele amiezii medicii au avertizat ca "procentul supravietuirii in aceasta boala este relativ mic in comparatie cu alte afectiuni. Domnul Brucan ramane vulnerabil la o serie de complicatii, insa speram ca acesta va avea o evolutie satisfacatoare".

Analistul Silviu Brucan a fost operat la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti, dupa ce a suferit un anevrism de aorta abdominala. Doctorii au explicat ca este vorba de o dilatare a aortei care distribuie sange in tot corpul. Interventia chirurgicala a inceput, duminica, in jurul orei 10 si a durat sapte ore.

Silviu Brucan are 90 de ani si a fost ambasador al Romaniei in Statele Unite (1955) si la ONU (1959-1962). El este unul dintre semnatarii Scrisorii celor sase demnitari comunisti, un protest adresat in 1989 lui Nicolae Ceausescu.

Dupa revolutia din 1989, analistul politic este cunoscut publicului larg ca invitat permanent al emisiunii "Profetii despre trecut", de la ProTV.