• Casa spiritelor de Isabel Allende

    Clara, o tanara sensibila, cu insusiri paranormale, rupe tacerea autoimpusa timp de noua ani pentru a-si anunta casatoria cu Esteban Trueba, fostul logodnic al surorii ei.

    Asa incepe povestea a patru generatii, confundandu-se treptat cu istoria pamantului, care le marcheaza destinele si face ca dragostea sa fie, inainte de toate, un cuptor de alchimist in care sunt topite culturi si ranguri diferite. Casa spiritelor a devenit bestseller international, tradus in peste treizeci de tari.

    Ecranizarea din 1993 a cunoscutului roman Casa spiritelor a fost difuzata vineri, 1 septembrie pe postul TVR CULTURAL. Filmul s-a bucurat de o distributie de exceptie: Meryl Streep, Winona Ryder, Jeremy Irons, Glen Close si Antonio Banderas.


    Parfum de femeie

  • Parfum de femeie de Giovanni Arpino

    Intr-o calatorie de sapte zile, un barbat orb il invata pe foarte tinarul sau insotitor sa vada intunericul si femeia. Pentru unul s-ar parea ca e prea tirziu, pentru celalalt este inca prea devreme. Intre cei doi ia nastere o prietenie stranie, in care nu se stie cine are nevoie mai mare de ajutor.

    Ecranizarea din 1992 a romanului Parfum de femeie, cu Al Pacino in rolul principal (premiat cu Oscar pentru interpretarea locotenent-colonelului Frank Slade), a fost difuzata duminica, 3 septembrie pe postul ACASA.