Patru companii din domeniul telecomunicatiilor se vor lupta pentru cele doua licente de telefonie mobila 3G puse la bataie de Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Este vorba despre Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom, RCS&RDS, Cosmote si Telemobil.

Cea de-a cincea companie care isi anuntase intentia de a participa la licitatie, Combridge SRL Sfintu Gheorghe, nu a mai depus o oferta valabila pina la expirarea termenului legal (luni, 4 septembrie, orele 16.00). Firma este controlata de Magyar Telecom, filiala maghiara a Deutsche Telekom.

Analizarea ofertelor se va face in doua etape. In prima etapa, comisia va studia documentele de eligibilitate, urmand ca in etapa a doua sa aiba loc evaluarea propriu-zisa a ofertelor.

Astfel, comisia de evaluare va stabili pana la 11 septembrie ofertele calificate in cursa pentru cele doua licente 3G. Numai acestea vor fi evaluate conform grilei de punctaj mentionata in caietul de sarcini.

Castigatorii licitatiei vor fi anuntati la 15 octombrie, iar licentele vor fi acordate pana la sfarsitul anului.

In procesul de evaluare, acoperirea geografica si a populatiei va fi punctata cu 55 de puncte, in timp ce fezabilitatea tehnica cu 25 de puncte, iar capacitatea financiara cu 10 puncte. Fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta vor primi cate 5 puncte.