Portarul Daniel Coman si stoperul Sorin Ghionea sunt noutatile pregatite de selectioner pentru meciul Albania - Romania, programat maine, la Tirana, pe stadionul "Qemal Stafa".

Cel de-al doilea meci din Grupa G a preliminariilor, programat maine, pe stadionul „Qemal Stafa” din Tirana, cu Albania (ora 21.00, in direct la TVR 1), va fi abordat de selectionerul Victor Piturca, dupa toate probabilitatile, cu o formatie modificata fata de confruntarea cu bulgarii.

Forma slaba a titularului Bogdan Lobont, vinovat la ambele goluri, se pare ca l-a convins, in sfarsit, pe Piti sa-i dea o sansa si lui Daniel Coman.

O alta schimbare este, de data aceasta, impusa de imprejurari. Gabriel Tamas a luat cartonas rosu in finalul confruntarii cu Bulgaria si e suspendat cu Albania. In locul brasoveanului va fi introdus stelistul Sorin Ghionea.

Selectionerul este nemultumit si de alti fotbalisti, dupa jocul de sambata. Contra (vinovat, impreuna cu Lobont, la golul egalizator), Dica si inlocuitorul sau, Cocis, n-au dat randamentul scontat, dar Piti a alcatuit lotul de asa natura incat acum nu poate gasi solutii mai bune. In aceste conditii, Romania va juca maine, dupa toate probabilitatile, in formula: D.

Coman - Contra, Ghionea, Chivu, Rat - Codrea, L. Rosu - Fl. Petre, Cocis (Dica), Mutu - Marica.

Obiectiv compromis

Meciul de la Tirana se anunta vital pentru cursa calificarii. Daca tricolorii vor rata din nou victoria, isi vor compromite in buna masura sansele de a prinde biletele la turneul final din Austria si Elvetia.

Obiectivul stabilit pentru aceasta toamna, noua puncte (maximul posibil) in confruntarile cu Bulgaria, Albania si Belarus, a fost deja ratat, iar in primavara anului viitor, pe 24 martie, ne asteapta cel mai dificil joc al campaniei: in deplasare, cu Olanda.

Integral in EVZ