Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate va acorda, in cadrul programului romano-elvetian de Reabilitare a Sistemului Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta din Romania - REMSSy 4- un numar de minim 3 granturi autoritatilor publice locale pentru infiintarea de echipaje de prim ajutor calificat.

Suma disponibila pentru aceste granturi este de 120.000 CHF, iar data limita de depunere a scrisorilor de intentie din partea autoritatilor publice interesate este 15 septembrie 2006. Scrisorile de intentie vor fi trimise prin e-mail (infoRemssy@cpss.ro), fax (021-2120629) sau vor fi depuse la sediul CPSS din Str. Caderea Bastiliei nr 33 (pana la ora 15,00).

Obiectivul urmarit prin acest program este implicarea autoritatilor locale in asigurarea asistentei medicale de urgenta si cresterea calitatii serviciilor de asistenta medicala de urgenta prin sprijinirea cresterii accesului populatiei la aceste servicii si sprijinirea asigurarii primului ajutor calificat in cel mai scurt timp.

In urma scrisorilor de intentie, candidatii care vor fi declarati admisi vor fi invitati sa participe la un seminar cu privire la modalitatile de infiintare si operare a unui echipaj de prim ajutor calificat si vor trebui sa depuna oferta completa pana cel tarziu la data de 15 octombrie 2006.

Detalii suplimentare cu privire la acest program se pot obtine la telefon 021-2120732/33; fax: 021-2120629, e-mail: inforemssy4@cpss.ro

Programul REMSSy 4 reprezinta o noua faza in cadrul programelor sustinute, inca din 1994, de catre Guvernul Confederatiei Elvetiene, programe avand ca scop imbunatatirea asistentei medicale de urgenta din Romania.

Bazandu-se pe rezultatele proiectelor anterioare, prezentul proiect urmareste cresterea continua a sanselor de supravietuire a pacientilor care se adreseaza serviciilor medicale de urgenta.

Obiectivul proiectului consta in cresterea accesului populatiei la servicii medicale de urgenta de calitate in tara noastra. Pentru a se atinge acest s-a considerat necesar sa se asigure: calitatea resurselor umane, infrastructura adecvata, un sistem national acceptat de standarde, protocoale si mecanisme de asigurare a calitatii.

Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) este o organizatie independenta, apolitica, nonguvernamentala. fondata in anul 2000.

Centru de competenta in sanatate si in domeniul social, CPSS are ca principale arii de interes analiza si dezvoltarea de servicii de sanatate, precum si strategii si interventii de sanatate publica, sustinerea reformei in domeniul sanitar si implicit managementul serviciilor de sanatate.

In plus, CPSS are un interes deosebit in promovarea sanatatii si schimbarea comportamentelor specifice, precum si dezvoltarea comunitara si a grupurilor populationale dezavantajate.