Politistii italieni au descoperit o noua metoda de clonare a cardurilor bancare: cu ajutorul tehnologiei bluetooth. Folosita pentru transferul rapid de date prin intermediul undelor radio, aceasta tehnologie a inceput sa fie utilizata si de o retea de infractori cu ramificatii in patru tari europene.

Tehnica folosita este extrem de ingenioasa. Pe timpul noptii, unul dintre infractori intra in benzinarii sau supermarketuri si plaseaza un microcip in interiorul cititoarelor de carduri. Apoi iese fara a fura nimic si fara a lasa nici o urma. Cind magazinul se deschide, el sta intr-o masina din parcare, la mica distanta de locul unde a fost montat microcipul.

Cu ajutorul unui laptop conectat prin bluetooth la microcipul implantat, el primeste toate informatiile despre cardurile cumparatorilor. Aceste informatii sunt apoi transferate imediat pe carduri „virgine”, cu ajutorul carora se fac apoi extrageri de numerar sau chiar plati electronice.

Evident, cumparatorul al carui card a fost clonat cu ajutorul tehologiei bluetooth se trezeste fara bani pe cardul cu care a facut plata la benzinaria sau supermarketul „vizitate” de infractori.

Conform autoritatilor italiene, citate de La Repubblica, peste 3.000 de persoane au fost furate prin aceasta metoda, doar in ultimele trei luni. Urmarind retragerile de numerar efectuate cu cardurile clonate, politia italiana a constatat ca banii au fost retrasi din bancomate din Italia, Franta, Spania si Romania.