Compania de telefonie mobila Vodafone l-a numit pe italianul Vittorio Colao in functia de director general al diviziei europene. Colao a fost pina acum CEO al trustului media italian RCS MediaGroup, care are in portofoliu titlurile Corriere della Sera (cel mai vindut ziar italian), Gazzetta dello Sport (liderul presei sportive din Peninsula), precum si cotidianul spaniol El Mundo.

Colao a mai detinut functii de conducere in cadrul Vodafone pina in 2004, cind s-a alaturat grupului media. Arun Sarin, directorul general Vodafone, a declarat ca „Vitorio a avut o contributie exceptionala in functiile pe care le-a ocupat la Vodafone in trecut, fiind un manager extrem de eficient.

Sint convins ca el va avea un rol decisiv in indeplinirea tintelor pe care ni le-am propus in Europa”.

Conform unei surse citate de Reuters, Vittorio Colao a plecat din trustul de presa in urma neintelegerilor cu patronatul legate de restringerea atributiilor sale si de reducerea costurilor la principalele ziare din trust.

In acest moment, si conducerea executiva a Vodafone se confrunta cu presiuni sporite din partea actionarilor, nemultumiti de performantele financiare ale gigantului telecomunicatiilor.

Divizia din Romania a Vodafone este condusa de Liliana Solomon.