De citeva zile, lui George Copos gura nu-i mai tace, iarba de la stadionul Giulesti nu-i mai place: se tot plinge ca statul roman, adica Ministerul Transporturilor, nu ajuta cu nimic sportul, adica pe echipa lu’ Rapid, v-ati prins, ca doar nu era sa ajute pe Bayern Munchen sau pe Juventus. Academia Catavencu a aflat cata chirie plateste patronul Copos pentru stadionul de sub Podul Grant.

Si adevarul e ca are dreptate, ca sa parafrazam numele unei celebre aliante politice de pe la noi. Mai acum vreo doua etape, pardon, numere, scriam cum se plimba galeria lu’ Rapid gratis cu trenul, atunci cand e vorba sa mearga prin deplasari, iar de blatul asta ordinar se ocupa insusi Dinu Vama, unul din dregatorii fostului vicepremier.

A venit vremea sa va spunem si cit scoate George Copos din buzunar ca sa plateasca chiria pentru stadionul „Valentin Stanescu“, zis si „Giulesti“ - sa traiesti bine! - ha, ha, ce gluma noua! Plateste, tineti-va bine de bara si de portofel, 700 de euro pe luna!

Giulestiul a fost pana in 2004 in proprietatea privata a CNCF CFR SA, iar de atunci se afla in proprietatea privata a statului si in administrarea Clubului Sportiv „Rapid“. Sa fie clar: Clubul Sportiv „Rapid“ este o alta entitate decat clubul privat de fotbal „Rapid“ si functioneaza in subordinea Ministerului Transporturilor.

Stadionul pentru care Copos plateste cat pentru trei garsoniere din Drumul Taberei Inseamna tribune cu 14.535 de scaune, vestiare, birouri, copertina de la „oficiala“, construita de stat, instalatii, sistem de iluminat nocturn si constructii anexe, teren de fotbal gazonat cu suprafata de 8.000 de metri, cu drenaj si instalatie automatizata de irigat subterana, sistem de protectie

contra intemperiilor a terenului gazonat, cu suprafata utila de 105 x 70 metri. In momentul in care cititi despre chiria de 700 de euro pe luna pe care o plateste Copos pentru acest stadion, ministerul plateste lucrari de consolidare a tribunelor in valoare de doua milioane de euro. Iar banii din reclamele de pe teren se opresc, evident, tot in plasa clubului de fotbal.

Pai, in conditiile astea, e limpede ca domnul Copos a fost mai mult decat sincer cand, proaspat calificat prin Cupa UEFA, a zis ca Romania, in loc sa-i fie recunoscatoare, ii cere sa-si plateasca taxele si impozitele.