Marti, 05.09, nici bursele americane, nici cele europene n-au inregistrat cresteri sau caderi spectaculoase. Totul s-a desfasurat in limitele a 0,10% plus sau minus.

Bursele americane au deschis pe minus dar au incheiat pe plus.

Desi bursele europene s-au refacut, inchidereaa fost totusi pe minus, dar sub 0,20%.

De retinut ar fi doar cresterea cu 6% a titlurilor Advanced Micro Devices (AMD), principalul concurent al Intel.

Nereusind sa tina pasul cu cei de la AMD, Intel va reduce incepand cu a doua jumatate a anului 2006 zece mii de locuri de munca, ceea ce va face ca si produsele Intel sa creasca in competivitate si actiunile Intel sa se refaca, ele pierzand foarte mult in ultima perioada.

Dolarul a crescut contra monedelor europene, euro (+0, 5%) si francul elvetian, in schimb a scazut contra monedelor asiatice, yen si dolarul australian.

Piata inca nu are o continuare de trend dupa zile foarte bune de crestere si se pare ca nu va mai creste pana la prezentarea rezultatului productivitatii Statelor Unite.

Drept urmare, prevedem pentru maine o mica corectie atat pe piata americana cat si pe cea europeana in asteptarea statisticilor privitoare la productivitatea muncii care ar putea impulsiona piata americana pe trendul ascendent dobandit in ultimele cinci saptamani.