"Legea asigurarii obligatorii a locuintelor ar trebui sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007", a declarat Laszlo BORBELY, Ministrul Delegat pentru Lucrari Publice, in cadrul unei emisiuni The Money Channel.

In opinia oficialului guvernamental, initiativa legislativa este foarte buna.

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a lansat ieri, 30 august a.c., dezbaterea publica pe marginea proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva riscurilor naturale.

Actul normativ a fost initiat ca urmare a faptului ca tara noastra este unul dintre statele expuse la dezastre naturale, in special inundatii, alunecari de teren si cutremure, in urma carora se inregistreaza pagube materiale semnificative si chiar pierderi de vieti omenesti.

Astfel, numai in urma inundatiilor de anul trecut (aprilie-septembrie), au fost afectate 44.800 de case, mare parte dintre acestea fiind distruse, costurile de reconstructie ale acestora ridicandu-se la peste 11 mil. EUR.

Varianta finala a proiectului va fi prezentata in detaliu in cadrul ICAR 2006. ICAR Forum este organizat, in colaborare, de Ministerul Administratiei si Internelor, Media XPRIMM si Banca Mondiala si se va desfasura in Bucuresti intre 2-3 octombrie a.c., la Centrul International de Conferinte ROMEXPO.

mihaela.circu@mxp.ro