Nora imparatului Japoniei, printesa Kiko (in varsta de 39 ani) a nascut, miercuri dimineata, un baiat, acesta fiind primul mostenitor al tronului, dupa mai bine de 40 de ani. Copilul a fost adus pe lume prin cezariana si devine al treilea, in linia succesiunii la tron, dupa unchiul sau, printul mostenitor Naruhito si tatal sau, printul Akishino.

Medicii au declarat ca micutul se simte bine si si nu prezinta nici un semn anormal. Bebelusul, care cantareste 2,6 kilograme si are 48,8 de centimetri lungime, a fost prezentat mamei si dus apoi intr-un salon special pentru a fi oxigenat timp de cateva ore.

Este prima nastere prin cezariana in cadrul familiei imperiale si prima data cand un membru al acesteia naste la un spital in afara Palatului.

Printesa Kiko se afla, de asemenea, intr-o stare satisfacatoare. Ea este deja mama a doua fetite. Medicii au anuntat ca printesa Kiko va ramane o saptamana in spital, iar baietelul va fi tinut sub observatie timp de cel mult zece zile. La 50 de zile dupa nastere, copilul va fi prezentat de catre parinti la un sanctuar sintoist.

In Japonia titlul imperial nu poate fi transferat decat unui fiu, in aceasta tara initiindu-se o dezbatere publica privind oportunitatea schimbarii stravechilor reglementari ale succesiunii la tron, pentru ca si fetele sa aiba acest drept, devenind imparatese.