Intamplarea s-a petrecut in orasul olandez Zevenaar, unde un Dog de Bordeaux in varsta de 18 luni a cazut accidental de la balcon. A fost salvat de un copac din fata locuintei, dar tot copacul putea sa ii puna capat zilelor, deoarece in cadere a ramas spanzurat de zgarda si lesa.

Conform Ananova.com, un trecator i-a sarit imediat in ajutor eliberandu-l din streang. Cainele nu mai respira dar salvatorul nu s-a lasat batut. Cu ajutorul unor tehnici generale de resuscitare, inclusiv facandu-i respiratie gura la gura, cainele si-a revenit.

El a fost preluat de o salvare care trecea intamplator prin zona si dus la un cabinet veterinar, in cele din urma revenindu-si pe deplin.

Dogul de Bordeaux, numit si French Mastiff, este un caine masiv, puternic. El se ataseaza enorm de familie si din aceasta cauza nu sunt caini potriviti pentru oamenii dinamici, ocupati, care nu ii pot acorda timp pentru socializare.

Un caine din aceasta rasa lasat singur in casa pentru o perioada lunga va asocia separarea cu o pedeapsa.

Cea mai raspandita boala in randul dogilor este displazia de sold, de aceea este bine sa ii fie facute controale medicale periodice.