Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, a fost suspendat din functie, pana la finalizarea anchetei. Anuntul a fost facut, miercuri, de premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern. Prisacaru se afla in prezent in inchisoare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis arestarea sa preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

"Arestarea prefectului de Iasi dovedeste ca justitia isi face treaba" a declarat, la finalul sedintei Executivului premierul Calin Popescu Tariceanu.

Pe de alta parte, intr-un interviu transmis de BBC, Prisacaru a declarat ca arestarea sa este o hotarare injusta. "Cred ca este o hotarare strategica pentru Romania. A trebuit sa fim aratati cu degetul. Dar va spun foarte clar ca nu exista dovezi, nu exista flagrant, nu exista absolut nimic".

Referindu-se la probele prezentate de procuror, Prisacaru a precizat: "Sunt zero si acest lucru se va vedea in continuare in instanta".

Prisacaru este acuzat de luare de mita, dupa ce i-a fost organizat un flagrant, el fiind mituit cu un teren de 3 ha pentru a interveni intr-un dosar de retrocedare. Impreuna cu el au fost adusi in Bucuresti seful Administratiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, denuntatorul si un intermediar.