Presedintele Traian Basescu i-a trimis ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, o scrisoare in care precizeaza ca este de acord, in urma recomandarii Comisiei speciale a Presedintiei, cu inceperea urmarii penale in cazul sau.

Atanasiu este acuzat de abuz in serviciu, in urma plangerilor formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de catre deputatul PSD, Eugen Bejinariu.

Documentul trimis marti de seful statului, nu cuprinde nicio referire la suspendarea din functie a ministrului.

In scrisoare, presedintele Basescu afirma ca a preferat sa il anunte direct pe ministru, pentru ca acesta sa nu afle din presa despre decizia sa.

Teodor Atanasiu este acuzat de consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, de abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Acuzatia vine dupa ce ministrul Apararii a declarat, la jumatatea lunii iulie, ca stie de la Directia de Informatii Militare, ca Adriana Saftoiu ofera presei, pe surse, informatii care sa il discretizeze.

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca presedinele Traian Basescu are dreptul legislativ de a a lua o asa masura, dar este convins ca instantele de judecata ii vor da de cauza lui Teodor Atanasiu.