"Munaf si cu Marie Jeanne Ion au avut chiar intimitati, s-au mangaiat reciproc...", a declarat, ieri, Ovidiu Ohanesian, unul din ziaristii romani rapiti in Irak, cu ocazia audierii sale in calitate de parte vatamata in dosarul in care Omar Hayssam este judecat pentru terorism.

Ohanesian, imbracat cu un tricou portocaliu, a refuzat insa sa mai dea detalii referitoare de apropierea dintre cei doi. Audierea lui Ohanesian a durat putin peste o ora.

Jurnalistul a povestit despre cum i s-a propus sa plece in Irak de catre un coleg de la ziar, despre intalnirile sale cu Mohamad Munaf la sediul societatii Manhattan Group, despre adevaratele sale motive pentru care a acceptat sa faca deplasarea in Irak. Era vorba despre niste investigatii jurnalistice, pe care Ovidiu Ohanesian dorea sa le documenteze chiar la fata locului, in Irak.

Ovidiu Ohanesian a declarat in fata instantei ca a ramas oarecum surprins de increderea pe care Mohamad Munaf i-a aratat-o lui Marie Jeanne, careia i-a dat "cel putin 10.000 de dolari" cu ocazia trecerii granitei.

Integral in Gandul