In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, Doina Cornea a declarat ca in urma cu 10 zile a primit de la CNSAS ultimul sau dosar de urmarire. Acesta are numarul 666 si insumeaza 20 de volume. Ea a sustinut ca a intrat in posesia acestui dosar atat de tarziu pentru ca acesta se afla incadrat la “siguranta nationala”.

Doina Cornea a relatat, in conformitate cu ceea ce era scris in dosar, cum erau prinsi de Securitate cei care aveau simpatii pentru ea. “Pe vremea lui Ceausescu, telefonul meu nu functiona, nu avea ton, desi plateam abonamentul lunar.

In acest ultim dosar primit de la CNSAS, se spune clar ca au pus telefonul meu in legatura cu un telefon de-al lor, unde raspundeau niste femei care se dadeau drept Doina Cornea. Daca ati fi incercat sa-mi telefonati, apelul dumeavoastra ar fi sunat la acel numar de telefon controlat de Securitate.

Daca, in plus, ati fi spus ceva de genul “Doamna Cornea, ce bine ca faceti ceva” sau “sunt alaturi de dumneavoastra”, Securitatea v-ar fi deschis si dumneavoastra un dosar de urmarire. Acest telefon functiona pe toate judetele tarii. Va dati seama cati oameni nevinovati cadeau in aceasta capcana”, a povestit ea.

Doina Cornea a nominalizat si cativa ofiteri de Securitate care se regasesc in dosarul recent primit de la CNSAS. “Acolo este si Iulian Vlad, este si ministrul de Interne, Postelnicu. Ei dadeau directive. Colonelul Gheorghe Ratiu a facut planul pentru urmarirea mea, iar Securitatea din Cluj trebuia zilnic sa-I raporteze executarea planului”, a spus aceasta.

Totodata Doina Cornea a adresat o invitatie societatii civile pentru a exercita presiuni asupra CNSAS, asupra Institutului pentru investigarea Crimelor comunismului si asupra Comisiei Tismaneanu cu scopul ca acestea sa faca publice numele ofiterilor de Securitate.