Compania de administrare a investitiilor Grupului Raiffeisen in Romania, Raiffeisen Asset Management a anuntat, joi, ca in primele doua luni de activitate, a inregistrat randamente de 7,68% si 4,35% la cele doua fonduri de investitii pe care le administreaza, respectiv Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri au ajuns la 30 milioane lei, in crestere de la 17,6 milioane lei cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in luna iunie a acestui an doua fonduri deschise de investitii, respectiv Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit.

Primul fond este orientat in special spre investitii in actiuni, intr-o proportie de maxim 80%, iar cel de-al doilea este axat in special pe investitiile in obligatiuni.

Conform unui comunicat al Raiffeisen Bank, in doua luni de la lansare, Raiffeisen Prosper a atins o valoare de 107,68, adica un randament de 7,68%. Alocarea pe actiuni a fost de circa 40% pe piata interna si 24% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 15%, restul portofoliului fiind reprezentat de depozite bancare.

Cel de-al doilea fond, Raiffeisen Benefit a atins in perioada mentionata o valoare de 104,35, adica un randament de 4,35%. Alocarea in obligatiuni este circa 30% titluri de stat, 32 % obligatiuni corporative si aproximativ 3% obligatiuni municipale. Aproximativ 22% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si 8% pe pietele externe.

Oficialii companiei au anuntat ca activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri au ajuns la 30 milioane lei, in crestere de la 17,6 milioane lei cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora.

Raiffeisen Asset Management este societatea de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen pe piata romaneasca. Actionarul majoritar la companiei este Raiffeisen Bank Romania, cu o participare de 99.99% din capital. Compania beneficiaza de experienta acumulata de societati similare din cadrul grupului din Austria si din alte tari din Europa Centrala si de Est.