Calificarea Stelei in Champions League aduce dupa sine si reglementari drastice la capitolul organizarii meciului. Daca pina acum la partidele din cupele europene exista o anumita lejeritate, acum UEFA impune o rigurozitate atipica pe care gruparea din Ghencea este obligata sa o aplice.

Liga Campionilor a venit in Ghencea nu numai cu milioanele de euro si cu vedete galactice sau lyoneze, ci a adus si o rigurozitate si un standard care pentru Rom

"A fost vorba de un dialog cu detalii strict matematice. Vom respecta intocmai planul stabilit impreuna cu reprezentant ii forului european", a spus Valeriu Argaseala, director executiv al Stelei. Acesta a participat ieri la o conferinta de presa, in care a prezentat toate masurile pe care gruparea din Ghencea le va lua pentru prima partida de acasa, cea cu Olympique Lyon, din 26 septembrie.

"Vom pune in vinzare 25.000 de bilete. Cei 7.950 de abonati vor avea tichetele rezervate din data de 9 septembrie pina in data de 16 si fiecare va putea lua maximum doua pachete de bilete. Pachetul inseamna trei tichete, pentru cele trei meciuri de acasa.

Din data de 16 se vor vinde pachetele pentru toate meciurile si pentru ceilalti doritori, cu aceeasi restrictie, maximum doua pachete. Cu cinci zile inainte de meciul cu Lyon se vor vinde doar bilete pentru aceasta partida", a spus Argaseala. In colaborare cu Jandarmeria s-au stabilit si regulile pentru asigurarea securitatii jocului.

Cea mai importanta este aceea ca portile stadionului se vor inchide cu o ora inainte de inceperea meciului, adica la 20:45.

871.000 de euro

Meciul cu Lyon este profitabil Afacerea Champions League a inceput sa se puna in miscare. In afara de banii atribuiti de UEFA pentru intrarea in grupele Ligii, ros-albastrii vor scoate bani buni din bilete. Gigi Becali are de ce sa fie fericit.

Primul meci pe care ros-albastrii il vor disputa acasa, cel cu Olympique Lyon, le va aduce stelistilor un profit de aproape un milion de euro.

Mai exact, cele 25.000 de bilete puse in vinzare de Steaua vor aduce in vistieria clubului 871.000 de euro, suma pe care ros-albastrii nu au incasat-o din nici un meci disputat in Cupa UEFA, desi pe Lia Manoliu s-a jucat mereu cu casa inchisa in fata a 55.000 de spectatori.

Explicatia este simpla: pretul biletelor pentru meciul cu francezii nu este deloc mic, cel mai ieftin bilet costind 50 RON, adica 14 euro. "Asa este, Liga e o afacere profitabila. Stiam eu de ce am vrut mereu sa ajung aici. Gloria si banii ii gasesti doar in Champions League", a declarat Gigi Becali.

"Eu cred ca, desi biletele nu mai sint atit de ieftine ca in Cupa UEFA, fanii vor veni la meci, pentru ca este vorba de Liga Campionilor. Stadionul va fi plin", a spus Valeriu Argaseala, directorul executiv al Stelei. (Stelian Ionescu).

BILETE

* Abonatii vor putea achizitiona pachete de bilete pentru cele trei meciuri de acasa in perioada 9.09 - 15.09.2006 intre orele 10:00-18:00 la casele de bilete ale stadionului Steaua. Se pot cumpara maximum doua pachete

* Din 16.09.2006 se scot la vinzare pachete de bilete si pentru persoanele fara abonament, restrictia fiind aceeasi, maximum doua pachete.

* In perioada 21.09-25.09 se vor vinde doar bilete pentru meciul cu Lyon

* Biletele se vor vinde la cele 12 case de bilete ale stadionului Steaua

ACCES

* Intrarea fanilor in stadion va incepe de la ora 18:45

* Vor exista cinci filtre de control

* Spectatorii sint obligati sa respecte locul de pe bilet

* Vor exista cite zece stewarzi pentru fiecare sector, ca sa asigure ordinea

* Fanii vor fi supravegheati la intrare de camere video

* Spectatorii vor avea voie sa intre cu chei, mobile si aparate foto

* Sint interzise brichetele si camerele video