"Pot sa rup cinci milioane, sa fiu sincer", a fost raspunsul codit al lui Nicolae Vacaroiu la cheta pe care partidul vrea sa o faca pentru a-si plati datoriile din campanie.

Este vorba despre cele 3,4 miliarde de lei datorie catre o firma bucuresteana care a executat pentru PSD, in campania din 2004, materiale promotionale.

Cu o zi inainte, Aristide Roibu, trezorierul partidului, trimis de Geoana sa explice cum e cu datoriile, gasise solutia salvatoare: sa faca o colecta. „Vom face un apel la colegii nostri pentru a sustine partidul in aceasta perioada”, a spus Roibu.

Dar asa cum s-a codit Vacaroiu, si ceilalti lideri PSD au dat din colt in colt cand a venit vorba de a scoate bani din propriile buzunare. Scuzele invocate de reprezentantii partidului milionarilor este ca nu au decat salariul de parlamentar si n-au de unde.

Pana sa catadicseasca sa-si plateasca datoriile, PSD s-a vazut cu conturile blocate de o hotarare a justitiei. Asa a patit si organizatia Prahova. Alte filiale insa au patit-o si mai rau decat Prahova. Li s-a pus sechestru pe imobilele pe care le detin cu titlu de sedii de partid.

Integral in EVZ