Dupa 25 de ani de la prima productie Pajero, Mitsubishi isi va completa gama 4x4 cu noua generatie a legendarului model off-road, prezentata in premiera mondiala la Salonul de la Paris, care va debuta peste cateva zile.

Construit pentru a fi condus ca off-roader autentic, acest stindard al marcii Mitsubishi va avea toate calitatile modelelor “soft-roader” apreciate acum la SUV-urile de clasa mare si, in plus, integritatea unui design clasic.

De asemenea, noul model respecta loialitatea a peste 2,5 milioane de clienti, castigata inca din 1982, si capitalizeaza imaginea de luptator tenace, construita inca din 1983, la Raliul Dakar.

In acest sens, noul Pajero va marca reintoarcerea la inconfundabila declaratie de design definita de Conceptul Pajero II, din 1979 (incepand de la parbrizul inalt, complet vertical si aproape plat sau grila fata specifica, si pana la hayonul cu deschidere in lateral, dotat cu roata de rezerva montata pe exterior).

Principalele caracteristici ale versiunilor cu destinatia Europa vor include de asemenea:

- calitatea interiorului si atentia la detalii, inclusiv constructia bordului in tendintele actuale;

- echipamente electronice de inalta calitate (unitate de navigatie cu hard disk de 30 GB, cu posibilitatea stocarii de muzica in format MP3 si wma, agenda electronica, camera pentru asistenta la parcare, sistem audio premium Rockford Fosgate Acoustic Design, 12 incinte acustice de 860W, sistem multimedia pentru locurile din spate, etc);

- un nou motor common rail 3.2 litri Di-D, ce dezvolta 170 CP si un MIVEC V6 de 3.8 litri si 250CP;

- tehnologia de tractiune integrala (sistemul de control al stabilitatii si tractiunii combinat cu cutia de transfer Super Select 4-II 4WD si diferential spate blocabil);

- versiunea cu 3 si cea cu 5 usi.

De remarcat ca, pe anumite piete europene, Pajero are alte denumiri: Montero in Spania, respectiv Shogun in Marea Britanie.

Aceasta generatie Pajero a constituit baza de plecare a inginerilor care au construit noul model de curse cross-country care va debuta la Raliul Dakar 2007. Supranumit “Pajero Evolution”, acest model va fi lansat la Salonul de la Paris, impreuna cu modelul de serie.

Pajero va fi introdus treptat in Europa, in perioada octombrie 2006 - martie 2007, in functie de particularitatile fiecarei piete.