Gigi Becali a dat ieri peste cap slujba hramului Nasterii Maicii Domnului, la manastirea din Maglavit. Dupa ce a aterizat cu elicopterul in buza manastirii, Razboinicul luminii a devenit atractia zonei. Lumea a fugit de la slujba doar ca sa-l vada pe latifundiar, iar predica a fost acoperita de aplauze si indemnuri gen "Forta Steaua" si "Sa ne traiesti, nea Gigi!".

"Nea Gigi" a trecut ca fulgerul prin multime si s-a proptit in marginea altarului, acolo unde cuvintele preotului erau garnisite cu "Maria a lu' Scutar" sunet de mobil. Afara, multa lume multumita: "Facuram poze cu nea Becali". Altii, mai tristi: il scapasera pe boierul de la Bucuresti. S-au linistit cat timp a predicat preotul in biserica.

"Il scapai pe Becali, dar fusei si facui poze cu elicopterul. Vai, ce elicopter!"

Cu o ora inainte de sosirea lui Gigi Becali la Maglavit, la manastire venisera deja vreo mie de oameni. Se imbracasera de sarbatoare: batic si fusta, sapca plus pulover turcesc si tricouri cu Ronaldinho sau Dica. La biserica au sosit insi de peste sase sate si taman de la Bailesti. Au venit ca in excursie, sa-l vada pe Razboinic.

Asa ca au aparut si comerciantii - la intrarea in manastire erau mici pe dreapta si ochelari de soare pe stanga. Un vanzator ii transmite multa sanatate lui George Becali: omul si-a facut planul la vandut carnaciori. In curtea manastirii sunt insa si cativa care au venit doar pentru sarbatoarea hramului. Stau deoparte si asculta cuminti slujba.

Cateva batrane tin cosurile cu coliva, rostesc incet rugaciuni si se inchina cu evlavie. Langa ele se aude: "Tap-Tap-Tap-Tararap". E imnul Stelei si suna pe mobil din multimea adunata doar sa-l pipaie pe Razboinic. Sunt multi cu tricouri ros-albastre.E Lovin, e Dica si mai e un tricou mai vechi cu Lacatus.

Integral in Gandul