Flirtul prezidential cu tinerii PSD, un mesaj catre liberali. Scoala politica a tinerilor social-democrati a fost pentru Traian Basescu un bun pretext.

Nu atat pentru a demonstra ca este un presedinte echilibrat, capabil de dialog firesc cu adversarii naturali, al tuturor romanilor indiferent de optiunile lor politice, nici pentru a da legitimitate prezentei sale criticate la evenimentul similar al Partidului Democrat.

Ci, mai ales, pentru a arata ca, in relatia cu aliatii liberali, nu este el cel ce greseste. „Eu sunt OK, ei nu sunt”, a fost mesajul prezidential catre electoratul la aceasta ora, probabil, sastisit de strambaturile pe deasupra gardurilor de la Palatele Cotroceni si Victoria.

Dupa sueta studenteasca din Regie, Traian Basescu nu va fi mai prieten cu fostul partid de guvernamant decat a fost pana acum, dupa cum nici discutiile telefonice, rare, dar neobisnuite in practica politica, cu Vadim Tudor nu l-au apropiat de PRM.

Dar pentru ca este OK, el ne transmite ca este capabil de relatii normale, neconflictuale, dincolo de baricada politica, de optiunile ideologice si de resentimentele personale. Pe Victor Ponta nu-l agreeaza mai mult ca pe Calin Popescu-Tariceanu, dar poate comunica cu primul atat timp cat exista deschidere.

Or, intre Basescu si Tariceanu nu mai exista nici macar colaborarea institutionala, spulberata definitiv de propunerea primului-ministru de retragere a trupelor din Irak.

Integral in EVZ