extrem de calduroasa din partea tineretului social-democrat, caruia i-a vorbit mai mult de o ora despre ce ar trebui sa faca un om politic. Tinerii social-democrati au ras cand Basescu le-a recomandat sa-si verifice popularitatea "iesind pe trotuar", iar seful lor, Victor Ponta, a glumit cu Basescu pe seama unor lideri ai PSD.

Totusi, tineretul din PSD nu s-a inghesuit sa se fotografieze cu seful statului, asa cum au facut cei de la PD, in urma cu o saptamana. Pentru a nu ramane fara obisnuita baie de multime, Basescu s-a plimbat cateva minute printre studentii din Regie. Acestia nu au fost insa prea incantati cand s-au trezit filmati in timp ce Basescu ii intreba: "Aveti restante, baieti?".

Diferenta dintre politician si stalp

"Nu pune mana pe bani. Doar de la mama, de la tata, de la frate de la sora. O sa intalniti foarte multi care vin: eu v-am adus un milion pentru campania electorala! Trimite-l la trezorier. Numai asa o sa poti sa spui, la televizor: Alo, care spuneati ca mi-ati dat mie vreun ban?", le-a spus presedintele Traian Basescu tinerilor social-democrati.

El a afirmat ca altfel nu vor fi "politicieni liberi". seful statului le-a mai recomandat viitorilor lideri ai PSD sa nu faca aranjamente sau compromisuri, fiindca pana la urma se va afla de acestea. "Nu fa niciodata compromisuri care sa te puna in situatia ca, la un moment dat, cineva sa-ti spuna: Pai, domnu'...

Iti spune public, cand ii vine bine! Pai, domnu', nu ne-am inteles noi cu manaria aia si acu ce vii sa dai lectii", a avertizat seful statului. El a spus ca un politician care a facut compromisuri si "a pus mana pe bani" trebuie sa se gandeasca daca mai face politica.

Un alt sfat, care a provocat ilaritate in randul tineretului condus de Victor Ponta, a fost ca politicienii sa-si verifice popularitatea iesind pe trotuar. "Te duci pe trotuar, stai langa stalpul din statia RATB si vezi cati oameni iti spun buna ziua si care-i diferenta dintre tine si stalp", a recomandat Basescu, in hohotele de ras ale asistentei.

"Opozitia are frumusetea ei"

seful statului le-a mai recomandat adversarilor sai politici ca, in perioada in care sunt in opozitie, sa promoveze solutii mai bune decat cele ale guvernului. "Atacul steril nu aduce puncte", a apreciat Traian Basescu. El i-a consolat pe cei de la PSD, afirmand ca "viata de opozitie are frumusetea ei" si recomandandu-le sa se bucure de aceasta "frumusete".

Integral in Adevarul