Practica "infometarii" este una dintre metodele cele mai uzitate, atunci cand cineva vrea sa slabeasca, gandindu-se ca in acest fel va pierde rapid cateva kilograme. Medicii avertizeaza, insa, ca aceasta metoda este una extrem de riscanta.

De exemplu, la detinutii din lagarele de concentrare s-a descoperit ca dupa ce au fost infometati, organismul pastrase grasimea, cantitatea de nutrienti fiind consumata din muschi. Nutritionistii spun ca in cazul unei diete care restrange consumul de carbohidrati si de grasimi neesentiale, alimentatia ar trebui suplimentata cu anumite cantitati de glucoza pentru a asigura necesarul organismului.

Afectiunile aflate in stransa legatura cu dorinta de a slabi si folosirea infometarii pentru aceasta sunt din ce in ce mai intalnite in societatea moderna. Pe langa efectele directe asupra corpului, exista si efecte asupra psihicului persoanelor ce urmeaza astfel de diete.

Bulimia si anorexia sunt doua dintre cele mai cunoscute astfel de afectiuni care au cauze psihice, legate de greutate si dorinta de control a acesteia.

Integral in Gandul