Romania a pierdut batalia pentru bronzul campionatelor europene de polo. Spania s-a impus clar cu 10-4 (2-1, 2-2, 3-0, 3-1), lovind in ambitia romanilor de a-si imbunatati cea mai buna performanta din istorie...In finala mare, arena Tasmajdan din Belgrad a fost un vulcan care a asistat la inca un triumf al Serbiei, 9-8 cu Ungaria...

In afara de performanta in sine de intra intre cele mai bune 4 echipe ale continentului, si implicit ale lumii, Romania poate fi considerata revelatia turneului final de la Belgrad.

Echipa antrenata de Vlad Hagiu a fost singura nationala care a rasturnat ierarhiile dinaintea turneului. Cu 2 locuri 6 la Mondialele din 2005 si la Cupa Mondiala de la Budapesta, poloistii romani au reusit acum sa-si depaseasca propriile performante si sa termine in fata unor echipe ca Italia sau Croatia, considerate mai valoroase prin prisma rezultatelor anterioare.

Meciul de referinta pentru romani in acest turneu va ramane sfertul de finala cu Italia, castigat cu 10-9 dupa o rasturnare de scor spectaculoasa de la 6-9! Intrata in careul de asi, Romania a fost dominata in semifinale de cea mai buna echipa a lumii in acest moment, Serbia. Ambitiile romanilor se indreptau insa catre finala mica, unde Spania parea o echipa mai abordabila.

Inceputul meciului cu ibericii a dat sperante intr-o reusita istorica pentru echipa noastra. Georgescu a deschis scorul, apoi cele doua echipe au mers cap la cap pana la pauza, unde spaniolii au intrat cu un avantaj minim, 4-3.

In a doua jumatate a meciului echilibrul s-a rupt in favoarea adversarilor nostri, mult mai eficienti in situatiile de superioritate numerica. In 16 minute Romania nu a inscris decat o data, permitandu-le spaniolilor sa se detaseze treptat pe tabela de scor, Felipe Perrone fiind omul lor numarul 1 in aceasta partida.

Romania:

1 NENCIU Berttini

2 RADU Cosmin

3 MUSAT Florin

4 BONCA Florin

5 IOSEP Andrei

6 BUSILA Andrei

7 DUNCA Gheorghe

8 GEORGESCU Ramiro - nu a jucat

9 GHIBAN Alexandru - nu a jucat

10 GEORGESCU George (2)

11 MATEI GUIMAN Alexandru

12 KADAR Kalman

13 DINA ANDREI Edward (2)

14 NEGREAN Tiberiu

15 DINU Robert