A intrat dihonia si printre tinerii pesedisti. Retragerea lui Victor Ponta de la sefia TSD naste dispute asemanatoare celor de la seniori.

Daciana Sirbu s-a suparat si a anuntat ca vrea sa candideze si ea la sefia tinerilor pesedisti. Pina simbata nu erau inscrisi in cursa decit doi candidati: Nicolae Banicioiu, sustinut de Victor Ponta, si Claudiu Manda, favoritul lui Mircea Geoana.

Congresul TSD, in care au loc alegeri pentru sefia organizatiei, a fost programat sa aiba loc pe 7 octombrie. Anuntul Dacianei a venit, spun surse din partid, ca urmare a faptului ca se profila deja victoria candidatului sustinut de Geoana.

„M-am saturat de jocurile care se fac in partid si mi-am anuntat intentia de a candida”, spunea simbata, pe holurile Scolii de vara a TSD, Daciana Sirbu. Ulterior, ea a reformulat anuntul spunind ca n-o intereseaza prea tare sefia TSD, intentionind astfel sa „detensioneze” relatiile din organizatie.

Din nou, Hrebenciuc

Surse din TSD sustin ca anuntul Dacianei vine si dupa ce vineri noapte, la meciul de fotbal dintre seniorii si juniorii pesedisti, Viorel Hrebenciuc, unul dintre „sforarii” din partid, a fost vazut stind toata seara in compania candidatilor Claudiu Manda si Nicolae Banicioiu. Iar asta l-ar fi speriat foarte tare pe Victor Ponta.

El ar fi dorit sa pastreze influenta asupra acestei mari organizatii din cadrul partidului, dar se pare ca lucrurile ii scapa de sub control. Asa se explica anuntul candidaturii Dacianei Sirbu.

Intra si tinarul Vanghelie pe fir

Unul dintre candidatii-surpriza la sefia TSD este si Catalin Stochita, cunoscut si ca „finul lui Marian Vanghelie”. Stochita spune ca se gindeste si el sa candideze, convins fiind ca atit Nicolae Banicioiu, cit si Claudiu Manda sint „iepurii” Dacianei Sirbu. „Sint toti din aceeasi tabara.

Daca starea de tensiune va persista, eu voi cere conducerii centrale sa se implice in organizarea congresului”, declara Stochita, care spune ca nu el este finul lui Vanghelie, ci fiul sau.

Integral in Cotidianul