Ancheta in dosarul Zambaccian, in care este acuzat fostul premier Adrian Nastase este aproape finalizata. Peste doua zile procurorii anticoruptie vor incepe prezentarea materialului de urmarire penala tuturor invinuitilor.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Nastase pe 7 februarie pentru luare de mita, obtinere de foloase necuvenite si trafic de influenta.

In acest dosar a fost declansata urmarirea penala si impotriva sotiei fostului premier, Dana Nastase, precum si fata de alte persoane: fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, precum si fostul inspector general de stat, Irina Paula Jianu.

Ioan Paun s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie. Fata de acesta, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la fals in inscrisuri si complicitate la folosirea unor documente falsificate.

Din actele premergatoare efectuate pana acum reiese ca Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 de dolari (contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 de lei noi (contavaloarea tamplariei, executata la imobilele din Bucuresti, strada Zambaccian si comuna Cornu, judetul Prahova).

Potrivit agentiei Newsin, si dosarul Eurografica, in care este implicat Adrian Nastase a fost finalizat. Procurorii anticoruptie vor prezenta materialele probatorii, in zilele de 11, 12 si 13 septembrie.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase, in dosarul afiselor electorale, in 28 iunie 2006. Nastase este acuzat ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004, de la reprezentantii a doua firme - Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti.