Controversatul film britanic, “Death of a President”, despre posibila asasinare a presedintelui George W Bush, a aparut in premiera duminica. Filmul, cu o durata de 93 de minute, a debutat in cadrul Festivalului de Film de la Toronto, fiind urmarit de circa 1000 de persoane.

Cu toate ca a primit putine aplauze la sfarsitul vizionarii, jumatate dintre spectatori a ramas pentru a discuta cu producatorul Gabriel Range.

Range a reclamat ca spectatorii s-au grabit sa judece acest film. Multe persoane l-au intrebat pe Range cum a reusit sa faca filmul atat de credibil si daca autoritatile din Chicago, unde a fost filmat, au stiut ceea ce face el.

“Am avut permisiunea de a realiza acest film. Autoritatile au stiut ca filmul se intituleaza “Death of a President” si ca este vorba despre asasinarea unui presedinte. “, a declarat Range, adaugand ca fosti agenti FBI au fost folositi consultanti in acest proiect. De asemenea producatorul a declarat ca au fost folosite materiale de arhiva si efecte speciale.

Actiunea filmului incepe cu prezentarea unei manifestari pentru vizita lui Bush in Chicago in anul 2007. In momentul in care presedintele paraseste hotelul, dupa ce tine un discurs, acesta este impuscat de un tintas de elita. Un politist aresteaza un palestinian in baza unei dovezi nefondate.

Mai tarziu barbatul este acuzat de asasinarea presedintelui si tinut in inchisoare, cu toate ca dovezile arata ca o alta persoana a comis crima.

“Sper ca am reusit sa descriu oroarea unei crime. Filmul este bazat pe fictiune. Nu cred ca acest film va determina pe cineva sa il asasineze pe Bush.”, a declarat Range.