Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a precizat, luni, la finalul Comitetului Executiv liberal, ca situatia lui Dinu Patriciu va fi reanalizata de Comisia de Etica. Aceasta urmeaza sa tina cont si de faptul ca Patriciu a fost trimis in judecata, in dosarul Rompetrol, in urma cu trei zile.

La finalul reuniunii Comitetului Executiv liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat:”am decis reevaluarea de catre Comisia de Etica a PNL a situatiei create prin trimiterea in judecata a lui Patriciu, in raport cu prevederile statutare”.

Potrivit purtatorului de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, art.19 din Statutul partidului se refera la faptul ca membrii de partid care nu au responsabilitati, in situatia in care sunt trimisi in judecata, pot fi suspendati din functie din filialele in care activeaza.

Saptamana trecuta, Comisia de Etica a PNL, condusa de Adrian Iorgulescu a propus Delegatiei Permanente a partidului sanctionarea omului de afaceri, pentru ca a sponsorizat PSD-ul in campania electorala din 2004.

Pe de alta parte, in urma cu doua saptamani, Biroul Executiv al PNL Prahova a decis ca Dinu Patriciu nu va fi sanctionat pentru declaratiile referitoare la posibila colaborare PNL- PSD, pentru ca afirmatiile acestuia au fost facute in nume personal.

Patriciu a sustinut la inceputul lunii august, ca o alianta PNL-PSD ar fi cea mai solida solutie de guvernare. Declaratiile omului de afaceri au provocat atunci nemultumirea colegilor de partid care au propus excluderea lui pentru prejudiciul de imagine adus partidului.