102 minute, de Jim Dwyer si Kevin Flynn, reporteri la New York Times, carte aparuta la editura Nemira, este o carte sfasietoare, revelatoare si coplesitoare despre 11 septembrie, World Trade Center, ce contine marturiile supravietuitorilor despre cea mai mare tragedie umana din New York.

„Timp de 102 minute, in dimineata zilei de 11 septembrie 2001, 14 000 de oameni s-au luptat pentru viata la World Trade Center. Aceasta carte, intentioneaza sa dezvaluie ce s-a intamplat atunci, exclusiv din perspectiva oamenilor din interiorul Turnurilor Gemene - angajati ai firmelor, vizitatori si salvatorii care le-au sarit in ajutor.

Relatarile lor sunt extrase din 200 de interviuri cu supravietuitori si martori, din mii de pagini de transcrieri ale transmisiilor radio, din mesaje telefonice, electronice si din diverse discutii.”

Un document esential si socant, care reda dramatismul luptei pentru viata in World Trade Center, in dimineata zilei de 11 septembrie, cand fiecare minut a contat. O privire din interior asupra unei zile pe care lumea intreaga a trait-o numai din afara; o lupta inegala cu spaima, cu moartea si cu haosul purtata de oameni obisnuiti aflati in situatii imposibile.

Un triumf al reportajului de teren. Jim Dwyer si Kevin Flynn ne ofera o poveste plina de viata si de moarte, o relatare care nu ezita sa acorde lauri, dar si sa acuze, o scriitura cinematografica despre un eveniment care a transformat modul umanitatii de a se raporta la rau, schimband violent cursul istoriei.

Intamplari relatate in aceasta carte au stat la baza unui film de exceptie: World Trade Center, un film despre 11 septembrie in regia lui Oliver Stone, cu Nicolas Cage in rolul principal. Filmul va avea premiera in Romania pe 13 octombrie, iar partenerul media al acestui proiect carte-film, este Europa FM.

Traducere din limba engleza de Bogdan Marchidanu.

Despre autori

Jim Dwyer si Jevin Flynn sunt jurnalisti la New York Times.

Dwyer este coautor al volumului Two Seconds under the World, o relatare a atentatului din 1993 care viza World Trade Center, si al volumului Actual Innocence: Five Days to Execution and Other Dispatches from the Wrongly Convicted. El este si autorul operei Subway Lives: 24 Hours in the Life of the New York City Subway.

In 2001 Flynn, fost redactor la New York Daily News, New York Newsday si Stamford Advocate, lucra pentru New York Times - editor de proiecte speciale - si pe 11 septembrie era chiar coordonatorul relatiei cu politia din New York.

Atat Dwyer, cat si Flynn sunt nascuti la New York si in decursul activitatii lor de jurnalisti le-au fost decernate nenumarate premii.