In timp ce rezolvau marile probleme ale natiunii in cadrul emisiunii 100%, cei doi ziaristi, Robert Turcescu si Cristian Tudor Popescu, s-au lovit de lucruri mai lumesti, cum ar fi ortografia limbii romane, si anume de termenul grizonant. Cum CTP-ul tot spunea "grizonat", iar Robert Turcescu tinea mortis sa-l corecteze, s-a ajuns la un mic pariu.

Disputa a fost oarecum rezolvata cand lui Turcescu i s-a adus un DEX si acesta a dovedit triumfator ca are dreptate: se spune "grizonant" si nu "grizonat". S-a rezolvat e un fel de a spune, deoarece CTP-ul nu s-a lasat cu una cu doua, acuzand Academia ca nu stie ce face.

"Nu stiu, nu ma intereseaza, eu sunt adeptul gramaticii logice", a fost raspunsul dat de Cristian Tudor Popescu in urma celor citite de Turcescu.

Trecand la alt registru, cei doi ziaristi au anuntat ca stiu deja numele unei alte mari personalitati culturale ce a colaborat cu Securitatea si care urmeaza sa primeasca acest verdict de la CNSAS, dar ca nu-l vor face public din motive ce tin de deontologia muncii de jurnalist.

"Nu avem dreptul sa spunem. In clipa in care i-am rosti numele acum l-am condamna. Nu e in fisa postului nostru. Nu suntem calai. Noi suntem doar cei ce consemneaza executia. Suntem cronicari.", si-a incheiat argumentarea Cristian Tudor Popescu.