"ASITRANS intentioneaza ca, dupa integrarea in Uniunea Europeana, sa se extinda in Bulgaria si Ungaria, beneficiind de prevederile liberei circulatii a serviciilor", a declarat Bogdan STAN, CEO (Chief Executive Officer) al ASITRANS.

In acelasi timp, Bogdan STAN estimeaza ca "anul 2007 va reprezenta o explozie a patrunderii firmelor de asigurari din Uniunea Europeana in Romania".

"Astfel, daca se respecta modelul tarilor care au devenit membre ale UE inaintea Romaniei, estimam ca numarul companiilor de asigurari straine care vor actiona pe piata asigurarilor din Romania, fara a avea reprezentante locale, va fi de circa 100", precizeaza oficialul citat.

ASITRANS Asigurari a subscris, in primul semestru al anului in curs, aproape 35 mil. RON (9,83 mil. EUR), realizand astfel o crestere nominala in moneda nationala cu peste 127% fata de rezultatele consemnate in perioada similara a anului precedent.

Pentru finalul anului 2006, oficialii companiei estimeaza un volum de prime brute subscrise de 65 mil. RON, ceea ce va reprezenta circa 1,55% din piata asigurarilor generale.

mihaela.circu@mxp.ro