Conform unui studiu publicat recent de IDC, HP ocupa la egalitate cu EMC prima pozitie pe piata sistemelor externe de stocare pe disc cu o cota de 19,3%, depasind cresterea pietei de 10,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

HP si-a mentinut de asemenea primul loc la nivel mondial pentru veniturile obtinute pentru totalitatea sistemelor de stocare pe disc, pozitie pe care o ocupa pentru al 17-lea trimestru consecutiv. Cota de piata detinuta este de 24 procente, cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind de 9,2%.

Pe piata retelelor deschise de stocare (SAN - Storage Area Network), inclusiv pentru canalul de fibra si iSCSI, HP a recastigat primul loc cu o cota de piata a venitului de 25% si continua sa detina locul intai pe piata in privinta numarului total de unitati SAN deschise vandute, cu o cota de piata de 19,7%.

In cel de-al doilea trimestru calendaristic al anului 2006, HP si-a mentinut primul loc la venitul obtinut din vanzarea matricelor de discuri externe, pozitie pe care o ocupa pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Familia HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) a inregistrat, in al saselea trimestru consecutiv, o crestere a cotei de piata a veniturilor pentru matricele de discuri externe.

Succesele obtinute pe piata de familia HP EVA sunt ilustrate si de rezultatele inregistrate in cel de-al treilea trimestru financiar, care au indicat o crestere anuala a veniturilor pentru sistemele de stocare de nivel mediu cu 17%.