Redactorul-sef adjunct al Cotidianului, Dan Tapalaga, si-a dat marti demsia din functie. Demisia i-a fost acceptata imediat de directorul editorial al ziarului, Doru Buscu, si de redactorul-sef, Cristian Grosu. Tapalaga a declarat pentru HotNews.ro ca a facut acest pas din cauza „abuzului” prin care i-a fost luata sefia Departamentului Politic al Cotidianului.

Reamintim ca acest ziar, impreuna cu celelalte publicatii Ale Academiei Catavencu si cu statia radio Guerilla, au fost preluat de catre Sorin Ovidiu Vantu, prin Realiattea Media, la sfarsitul lunii mai a.c.

Dan Tapalaga a scris la acea data un editorial dur la adresa celor trei trusturi care vor controla agenda publica, inclusiv a noului patronat de la Cotidianul (V. arhiva).

„De cind m-am intors din concediu, in urma cu o saptamina, redactorul-sef, Cristian Grosu, mi-a spus ca nu ma voi mai ocupa de Departamentul Politic. Nu mi-a oferit nici o explicatie, in conditiile in care sectia mergea foarte bine.

Mi-au oferit postul de sef al unui departament nou-infiintat, de Reactie Rapida, dar asta ar fi insemnat sa fiu retras pe un post decorativ”, a declarat Tapalaga pentru HotNews.ro.

"Nu voiam sa plec de la ziar, dar nici nu am acceptat sa fiu tras pe linie moarta fara o explicatie logica. Pur si simplu, nu are sens sa mi se ia din subordine Departamentul Politic, pentru ca redactorul-sef nu a putut sa spuna ca acest departament nu a mers bine", a mai declarat Tapalaga.

Impreuna cu Dan Tapalaga a mai plecat si Alin Bogdan, jurnalist la Departamentul Politic. Bogdan, caruia i se propusese postul de sef al Departamentului, a declarat pentru Hotnews.ro ca exista doua motive pentru care a luat aceasta decizie.

"In primul rind, pentru ca eu am fost adus in echipa de Tapalaga, si mi se pare normal sa procedez asa. Al doilea motiv este de ordin functional: daca o echipa care mergea bine a fost sparta, nu vad cum ar putea continua sa functioneze pe viitor in conditii optime".

Redactorul-sef al Cotidianului, Cristian Grosu, si directorul editorial, Doru Buscu, nu au putut fi contactati pina in acest moment pentru a comenta acuzele aduse de Dan Tapalaga.

Dan Tapalaga a mai lucrat la Evenimentul Zilei (in doua perioade), la Romania Libera si a fost pentru scurta vreme purtator de cuvint al Ministrului Justitiei, Monica Macovei, imediat dupa spargerea echipei de la EvZ, cand presa era inca puternic sub talpa PSD.