Liderii PNL cauta, in aceste zile, solutii pentru eliminarea din schema guvernului a sefului Cancelariei, Aleodor Francu, al carui dosar a ajuns la CNSAS.

Potrivit unor surse parlamentare, Francu ar avea un dosar de retea, in care apare drept colaborator al fostei politii politice, sub numele conspirativ „Alexa”. Potrivit surselor noastre, dosarul contine note informative scrise de Francu si semnate cu acest pseudonim.

Alertati de vestile de la CNSAS, liberalii incearca sa-l convinga pe Francu sa-si dea demisia. In partid circula deja si numele unui posibil succesor al sau - actualul secretar de stat Marian Petrache, fost prefect de Ilfov.

Mandatul acestuia va fi insa de scurta durata, intrucat PNL doreste desfiintarea Cancelariei, care va fi „inghitita” de Secretariatul General al Guvernului.Aleodor Francu nu a putut fi contactat ieri de EVZ pentru a comenta aceste informatii.

Implicat in afaceri controversate

Aleodor Francu s-a facut pana acum remarcat prin mai multe afaceri controversate in care a fost implicat numele sau. Actualul cancelar a fost director al Aviatiei Civile (2000-2001), dar si secretar de stat in Ministerul Transporturilor (1997-2000) - pe vremea cand actualul presedinte Traian Basescu era ministru.

Francu a fost acuzat ca a facut parte din grupuri de interese economice, care „au capusat” bugetul statului in afacerea „Astaldi”.

Astfel, firma in care Francu era membru al consiliului de administratiei - CCCF SA, partener al societatii italiene Astaldi -, a sprijinit un grup de firme italiene pentru obtinerea unui contract de 70 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor, in perioada 2003-2004.

Integral in EVZ