Tribunalul judetului Timis, la propunerea Departamentului National Anticoruptie, a dispus arestarea pentru 29 de zile, a lui Edit Lazar, avocat in cadrul baroului Timis, sub acuzatia de trafic de influenta. Alaturi de aceasta au mai fost sunt arestati si Clopina Calin, avocat si Kasai Vladimir Pavel, lichidator judiciar pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in cursul lunii septembrie 2006, Edit Lazar a pretins unei persoane denuntatoare suma de 15.000 euro pentru a-i determina pe membrii completului de judecata din cadrul Curtii de Apel Timisoara sa pronunte, in recurs, o solutie favorabila denuntatorului.

Edit Lazar a fost sprijinita de Clopina Calin si Kasai Vladimir Pavel, care au ajutat-o sa primeasca in doua transe suma de 12.000 de euro de la denuntator, urmand ca diferenta de 3.000 de euro sa o primeasca dupa pronuntarea solutiei favorabile acestuia, se arata in respectivul comunicat.

Activitatile efectuate de organele de urmarire penala au dus la prinderea in flagrant delict a inculpatilor, asupra acestora gasindu-se intreaga suma ce face obiectul infractiunii de trafic de influenta, cu exceptia unei bancnote de 50 de euro.