"AVAS considera ca acest eveniment este grav si in contradictie cu obiectivele stabilite de conducerea institutiei. Inca de la instalare, unul din principalele obiective ale presedintelui AVAS a fost si este prevenirea si combaterea coruptiei in toate formele ei", se arata intr-un comunicat de presa.

Presedintele AVAS a decis cu aceasta ocazie si sanctionarea disciplinara a conducerii Directiei Generale Executari Silite si Licitatii din cadrul institutiei.

Totodata, corpul de control al presedintelui AVAS va initia un control intern administrativ care va verifica "amploarea fenomenului semnalat".

"De asemenea, vor fi verificate toate licitatiile care au avut loc in ultima perioada la AVAS", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Nu in ultimul rind, regulamentul de licitatii prevazut de OUG 51/1998 va fi prezentat si pe site-ul AVAS , pentru informarea tuturor potentialilor ofertanti.

Un ziarist al "Academia Catavencu" a contactat-o pe Carmen Cruceru, presedintele comisiei de licitatiei pentru vanzarea unor cladiri si autobuze ale firmei Sago RA din Turnu Magurele, dandu-se drept potential investitor, si i-a oferit 500 de euro.

Cruceru a primt banii si s-a angajat sa faciliteze castigarea licitatiei, potrivit articolului.